Hvad er intelligens?

"Intelligens" er et ofte misbrugt buzzword indenfor IT-branchen. Det er ikke et ord, der skal bruges, når man føler at ens udviklere er kloge, eller når et IT-system er stort og komplekst. Intelligens i computersystemer involverer, at softwaren selv er i stand til at lære og forbedre sin egenskab i at tage beslutninger.

Hvorfor Leicht & Thruesen?

L&T har demonstreret kunnen indenfor kunstig intelligens, både ved en aktiv deltagelse i forskning, men også ved anvendelse i praksis. Et par cases vises længere nede på siden. Tag et uforpligtende møde med os vedr. anvendelse af AI i din virksomhed.

Sammenhængende løsninger

UX og metoden til opsamling af data er afgørende for ydeevnen af intelligent software. Vi specialiserer os i agile rådgivnings- og udviklingsløsninger, der tager alt i betragtning. Dette indebærer mobile apps, indlejrede systemer, kameraer, servere m.fl..

AI på den rigtige måde

At benytte sig ukritisk af frit tilgængelige og mægtige algoritmer uden dybere forståelse af virkemåden, kan have utilsigtede konsekvenser, der i sidste ende kan gøre mere skade end gavn. Forhør dig gerne hos os før du går igang.

Published In Big Data 2016 IEEE International Conference
Conference Details Washington DC, USA (5-8 Dec. 2016)
INSPEC Accession Number 16653033
ISBN Information Electronic: 978-1-4673-9005-7, PoD: 978-1-4673-9006-4
DOI 10.1109/BigData.2016.7840785

To link or not to link: Ranking hyperlinks using collective attention

I december 2016 præsenterede vi i samarbejde med AAU [denne videnskabelige artikel] til den internationale IEEE Big Data konference i Washington DC. Målet var at assistere i automatisk forbedring af brugervenlighed for tekstfyldige websites, herunder Wikis. Løsningen bestod i intelligent udvælgelse af termer, hvor det gav mening at indsætte hyperlinks, og tilsvarende detektion af hyperlinks, som var overflødige (og dermed mere til gene end gavn). Vores metode bygger på maskinlært forståelse af brugeres kollektive browsing-adfærd, hvortil vi anvender nylige teknikker for at opnå en præcision på 88% i detektionen af overflødige hyperlinks.

Deep Learning & Computer Vision

Deep learning har først for nyligt fået et gennembrud. For få år siden var maskiner ikke bedre end spædbørn til at identificere genstande på billeder, men nu er de langt mere præcise end noget menneske.

Billedet ovenfor er en konceptualisering af én type model, der tilhører kategorien deep learning. Modellen har anvendelse i billedbehandling, talegenkendelse, tekstbehandling- og oversættelse, m.fl., og ligger til grund for nogle af de største fremskridt indenfor AI.


Mobil-appen, der illustreres, er et produkt af L&T, som besidder evnen til at omsætte fotos af musikalbum til albuminfo hentet fra en database med millioner af albums.


L&T kan være behjælpelig med både afgrænsede udfordringer, såvel som opgaver, der kræver den ypperligste teknologi.


Hvis du besidder ustrukturerede data, heriblandt tekst, lyd eller billeder, så kan deep learning være noget for dig.


Hvis du besidder mere strukturerede data, heriblandt om købshistorik, brugeradfærd og logistik, så kontakt os for en uforpligtende snak.

Ønsker du at høre mere?

Lad os tage en uforpligtende snak om, hvad vi kan tilbyde din virksomhed.